tisdag, september 14, 2010

Höstpotatis

Fram till 1968 hade vi en prenumeration på Dagens Nyheter. Då sade vi upp den, eftersom vi inte gillade den prägel Olof Lagercrantz satte på tidningen.
Det innebar ju att vi också måste överge Jolo, Alf Henriksson och Pernilla Tunberger...
MEN
1980 gav Bra Böcker ut receptkort:"Pernillas bästa", som alltsedan, tillsammans med Vår Kokbok och dottern Annas kokbok, varit min matlagningskanon.

Så här när "nypotatis" börjar bli gammalpotatis är det dags för Hasselbackspotatis:
Det här är ju skrivet på 70-talet.
Sedan dess har det ju kommit flytande margarin
OCH
inte minst ett ännu bättre knep när det gäller skivandet:

Man tar en ca 0,75 cm hög skärbräda och lägger den skalade potatisen längs med bredvid, och får då ännu bättre kontroll på skårandet!

Etiketter: , ,

2 Reflektioner:

Anonymous Margareta skrev ...

Det är gott med Hasselbackspotatis, jag brukar lägga potatisen i en träslev och skåra den. Nu fick jag ju ett mattips också ibland glömmer man bort och vet inte alls vad man ska ha till mat.

14 september, 2010 13:42  
Blogger den blyga skrev ...

Som du ser när du lusläser receptet, föreslog Pernilla det här med träsleven. Jag har emellertid funnit att det här med skärbrädan är bättre, man slipper avsätta en hand hålla i skeden och dessutom, om man inte har för tjock skärbräda, kan man skära djupare.
Det var nog någon TV-kock jag snappade det av.

Jag håller med - man har en tendens att glömma bort de gamla goda - men påminns när man får besök av sina hungriga pågar...

14 september, 2010 20:32  

Skicka en kommentar

<< Home