Turkiska köttbullar
Fram till 1998 bjöd jag ju på ett STORT gammeldags julbord på fjärde advent.Efter makens död har jag ju istället övergått att låta Grand Hotel i Lund sköta matlagningen!Jag har delvis förändrat innehållet på det reducerade julbordet. Så t.ex har jag istället för "Mammas köttbullar" övergått till
"Turkiska köttbullar"
Färs:
250 g mager nötfärs
250 g lammfärs
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 stort ägg
i dl hackat färskt kryddgrönt, persilja, koriander
1/2 tsk torkad rosmarin
2 msk pinjenötter
1tsk mald spiskummin
1 tsk salt
Till stekning
1 msk smör
1msk olja
1. Rör samman igredienserna till färsen och arbeta den en stund så håller bullarna ihop när du steker dem. Forma små avlånga bullar.
Stek dem i hälften smör och hälften olja.
0 Reflektioner:
Skicka en kommentar
<< Home