söndag, september 21, 2014

Omväxling

Det har ju blivit mycket äpplekaka den senaste månaden.
Häromdagen sålde de färska lingon i handelsbon...
VILKET
inspirerade mig till:
Chokladkaka med lingon
Lingon strös över kakan innan den gräddas och ger en god syra.


12 bitar

175 g smör
3 st  ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1,5 dl lingon

Tillbehör: vaniljglass eller lättvispad grädde
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över lingonen.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och servera med en klick glass eller lättvispad grädde.

Etiketter:

0 Reflektioner:

Skicka en kommentar

<< Home