Omväxling
Det har ju blivit mycket äpplekaka den senaste månaden.
Häromdagen sålde de färska lingon i handelsbon...
VILKET
inspirerade mig till:
Chokladkaka med lingon
Lingon strös över kakan innan den gräddas och ger en god syra.
12 bitar
175 g smör
175 g smör
3 st ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1,5 dl lingon
Tillbehör: vaniljglass eller lättvispad grädde
Tillbehör: vaniljglass eller lättvispad grädde
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över lingonen.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och servera med en klick glass eller lättvispad grädde.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över lingonen.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och servera med en klick glass eller lättvispad grädde.
Etiketter: Mat
0 Reflektioner:
Skicka en kommentar
<< Home