Novembermys
Så här på tröskeln till julmånaden njuter jag av stilla avvaktan.
Sommarens sista rosor är intagna, en kopp te och tid för kulturnyheterna.
(Purjolöken är en vinst från Poveldiggarna förra veckan)
OCK SÅ
är det tid för :
Sommarens sista rosor är intagna, en kopp te och tid för kulturnyheterna.
(Purjolöken är en vinst från Poveldiggarna förra veckan)
OCK SÅ
är det tid för :
Ginger bisquits
ca 60 st ugnstemperatur 200°
3 dl strösocker 125 g smör,smält
1/2 stor citron, 7 1/2 dl vetemjöl
saft och rivet skal 1 msk ingefära
1 1/4 dl ljus sirap 1 msk bikarbonat
1 dl vispgrädde, vispad.
Blanda socker, citronsaft och skal. Tillsätt sirap, grädde och och det avsvalnade smöret. Blanda mjöl, ingefära och bikarbonat i sockersmeten och arbeta ihop alltsammans till en slät deg.
Låt degen vila några timmar eller över natten på ett svalt ställe.
Forma degen till små kulor, lägg dem på bakplåtspappersklädda bakplåtar. Grädda i 15 min.Ytan skall vara krackelerad på de färdiggräddade kakorna.
3 dl strösocker 125 g smör,smält
1/2 stor citron, 7 1/2 dl vetemjöl
saft och rivet skal 1 msk ingefära
1 1/4 dl ljus sirap 1 msk bikarbonat
1 dl vispgrädde, vispad.
Blanda socker, citronsaft och skal. Tillsätt sirap, grädde och och det avsvalnade smöret. Blanda mjöl, ingefära och bikarbonat i sockersmeten och arbeta ihop alltsammans till en slät deg.
Låt degen vila några timmar eller över natten på ett svalt ställe.
Forma degen till små kulor, lägg dem på bakplåtspappersklädda bakplåtar. Grädda i 15 min.Ytan skall vara krackelerad på de färdiggräddade kakorna.
Etiketter: Blomma, Mat, Mitt nya liv
0 Reflektioner:
Skicka en kommentar
<< Home