lördag, augusti 13, 2011

Berlin:4 Seriöst turistande

Dag två beslöt vi avverka ett antal museer. Vi fann att för att uppsöka Tekniska museet skulle vi åka U-bahn till Gleisdreieck. Denna station stängdes på grund av sin närhet till muren 1972. Dessutom var det i början på 1900-talet en rangerbangård. U2 är just nu föremål för ombyggnad.
Väl utkomna ur tunnelbanan hamnade vi i ett virrvarr av gamla järnvägsbroar, ödetomter och avspärrningar. Så småningom letade vi oss dock fram till  Science Center Spectrum.
 Här experimenterar vi tillsammans med en familj från München, som faktiskt frågade oss om vägen!
Efter museibesöket vandrade vi Stresemannstraße entlang. Vi pausade för lunch på Cafe Stresemann. Det var en varm dag, 27° så vi försökte sitta ute under parasoller, men flyktade in på grund av getingsvärmar. Sedan fortsatte vi vår vandring till Topografie des Terrors.
Niederkirchnerstraße hette tidigare Prinz-Albrechtstraße. Det var här som Gestapo hade sitt högkvarter.Vi tyckte inte Vattenfall hade valt sin reklamplatz särskilt väl....
 Förtjusande är ju inte ordet, men väl Sehr interessant
Den stora grå byggnaden i bakgrunden är Görings Reichluftfahrtministerium, numera säte för 
Bundesministerium der Finanzen, BMF

Sedan 2010 finns även en byggnad
I dessa sammanhang är det gott att ha *Gary Sparkledust till hands...
* Förklaras i kommande blogg...

Etiketter: ,

1 Reflektioner:

Anonymous Ida skrev ...

Graffitiväggen är nog den häftigaste gatukonsten jag sett, det är nästan så att det är ett konstverk på riktigt. Hoppas att det lämnas orörd av tjyvar och banditer!

16 augusti, 2011 11:27  

Skicka en kommentar

<< Home