Istanbul:9 Den turkiska maten 1
Vi kom fram till vårt hotell i Istanbul framåt sena eftermiddagen en torsdag.Efter litet vila och uppfräschning blev det aktuellt att finna ett ställe att dinera. Vi hade, visade det sig, turen att befinna oss i ett område där det fanns många näringsställen för oss turister i skiftande prisklasser.
Vi beställde var sin rätt från "pek"-menyn. Det var både billigt och gott - och trevlig betjäning!
Och så fortsatte det hela veckan - utomordentligt välsmakande, och prisvärt. Inte bara på restaurangerna utan överallt där vi mötte dem noterade vi hur behagligt sällskapliga turkarna, eller snarare Istanbulborna är.
Vi beställde var sin rätt från "pek"-menyn. Det var både billigt och gott - och trevlig betjäning!
Och så fortsatte det hela veckan - utomordentligt välsmakande, och prisvärt. Inte bara på restaurangerna utan överallt där vi mötte dem noterade vi hur behagligt sällskapliga turkarna, eller snarare Istanbulborna är.
Det serverades hela tiden färskt bröd - bröd som kontinuerligt bakades i matsalen.
Brödet ersatte potatisen på det svenska matbordet.
Här är vi på en anatolisk restaurang och ligger till bords....
Jag köpte en kokbok för att förkovra mig!
0 Reflektioner:
Skicka en kommentar
<< Home