Vårlunch
Tll midsommar 2006 rekommenderade jag ett recept från
AoMs Påsknummer 1995 som inleddes med artikeln:
AoMs Påsknummer 1995 som inleddes med artikeln:
"En mästarinna dukar upp påskbuffén".
Visserligen har jag haft en prenumeration på Allt om Mat fr.o.m. februari 1991 t.o.m. september 2008 ~ 300 tidningar!
MEN
När det gäller kalas är det ett fåtal nummer som alltid tages fram. Hittills har jag mest ur detta nummer lagat de 7 sillrecept Karin Chädström rekommenderar, men härom veckan bläddrade jag vidare och fann detta:
Vecka 10 trakterade jag vid två tillfällen sammanlagt 17 personer och då passade, innan vårprimörerna riktigt presenterat sig, dessa rätter förträffligt:
Apelsinkyckling
Det är kalasmat som jag gillar, säger Karin och poängterar att den är bekväm och kan stå förberedd fram till ugnen.
Det här behövs till 8 personer:
2 kycklingar styckade i mindre bitar
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
1 dl koncentrerad apelsinjuice
3 dl vispgrädde
1 msk mald ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
1. Salta, peppra och bryn kycklingbitarna i smör. Lägg efterhand över dem i en ugnssäker form.
2. Fräs ur stekpannan med juicen, tillsätt grädde, ingefära och vitlök. Koka upp såsen och häll den över kycklingen.
3. Värm ugnen till 225° och stek färdigt 25-30 minuter mitt i ugnen.
Servera rätten med färserad squash och kokt ris eller pressad potatis.
Färserad squash
Det här behövs till 8-10 personer:
2 squash à 4oo g
1 liten gul lök
1 liten grön paprika
50 g champinjoner
1 msk olivolja
2 tomater
1 msk tomatpuré
1 dl kokt ris
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
ev några basilikablad
1/2 tsk timjan
2 msk hackad persilja
1 ägg
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
1. Skär squashen i 4 cm bitar. Holka ur bitarna till små skålar. Finhacka det urholkade köttet.
2. Finhacka också lök, paprika och champinjoner och fräs allt i olja.
3. Tillsätt tomaterna som kärnats ur och hackats, tomatpuré, kokt ris, och alla kryddor. Låt puttra i 10 minuter.
4. Dra från värmen, rör ned ägget och fördela i squashskålarna.
5. Ställ på smort ugnssäkert fat, strö ot över och gratinera i 200° ca 25 minuter.
Serveras varma eller ljumma och kan värmas eller bakas färdiga tillsammans med kycklingen.
MEN
När det gäller kalas är det ett fåtal nummer som alltid tages fram. Hittills har jag mest ur detta nummer lagat de 7 sillrecept Karin Chädström rekommenderar, men härom veckan bläddrade jag vidare och fann detta:
Vecka 10 trakterade jag vid två tillfällen sammanlagt 17 personer och då passade, innan vårprimörerna riktigt presenterat sig, dessa rätter förträffligt:
Apelsinkyckling
Det är kalasmat som jag gillar, säger Karin och poängterar att den är bekväm och kan stå förberedd fram till ugnen.
Det här behövs till 8 personer:
2 kycklingar styckade i mindre bitar
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
1 dl koncentrerad apelsinjuice
3 dl vispgrädde
1 msk mald ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
1. Salta, peppra och bryn kycklingbitarna i smör. Lägg efterhand över dem i en ugnssäker form.
2. Fräs ur stekpannan med juicen, tillsätt grädde, ingefära och vitlök. Koka upp såsen och häll den över kycklingen.
3. Värm ugnen till 225° och stek färdigt 25-30 minuter mitt i ugnen.
Servera rätten med färserad squash och kokt ris eller pressad potatis.
Färserad squash
Det här behövs till 8-10 personer:
2 squash à 4oo g
1 liten gul lök
1 liten grön paprika
50 g champinjoner
1 msk olivolja
2 tomater
1 msk tomatpuré
1 dl kokt ris
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
ev några basilikablad
1/2 tsk timjan
2 msk hackad persilja
1 ägg
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
1. Skär squashen i 4 cm bitar. Holka ur bitarna till små skålar. Finhacka det urholkade köttet.
2. Finhacka också lök, paprika och champinjoner och fräs allt i olja.
3. Tillsätt tomaterna som kärnats ur och hackats, tomatpuré, kokt ris, och alla kryddor. Låt puttra i 10 minuter.
4. Dra från värmen, rör ned ägget och fördela i squashskålarna.
5. Ställ på smort ugnssäkert fat, strö ot över och gratinera i 200° ca 25 minuter.
Serveras varma eller ljumma och kan värmas eller bakas färdiga tillsammans med kycklingen.
Etiketter: Mat
0 Reflektioner:
Skicka en kommentar
<< Home