Nu är det säsong!
= Säsong för Gemütliches Beisammensein!
I lördags var vi inbjudna till våra kära grannar på supé.
Måltiden, som hade en jämtländsk touche, avslutades med älglort.
Det var mycket roande.
OCH
Det blev inte tråkigare se´n
I lördags var vi inbjudna till våra kära grannar på supé.


OCH

PS. Jag försökte på Google hitta den jämtska chokladen med nötfyllning som fått namnet älglort utan att lyckas.
I stället fanna jag detta recept, som jag ännu inte provat. Rapport följer DS
Här kommer en god liten kaka som heter älglort...
150 g smör
2 1/3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 1/2 msk kakao
3 dl vetemjöl
Gör så här: Rör fettet i strösockret mjukt. Blanda i det övriga. Forma degen till kulor som läggs på smord plåt. Gräddas mitt i ugnen i 2 timmar, 50-75 grader. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i ugnen ca 12 timmar.
I stället fanna jag detta recept, som jag ännu inte provat. Rapport följer DS
Här kommer en god liten kaka som heter älglort...
150 g smör
2 1/3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 1/2 msk kakao
3 dl vetemjöl
Gör så här: Rör fettet i strösockret mjukt. Blanda i det övriga. Forma degen till kulor som läggs på smord plåt. Gräddas mitt i ugnen i 2 timmar, 50-75 grader. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i ugnen ca 12 timmar.
0 Reflektioner:
Skicka en kommentar
<< Home