Man tager vad man hafver...
Det är litet pilligt att rensa nyponen, men resultatet ger lön för mödan.
Syltade nypon AmM 2008/14
Ett utsökt tillbehör till viltkött och höstens mustiga köttgrytor
1 l nypon
2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
3 dl strösocker
2 bitar kanelstång (3-4 cm)
5-6 hela nejlikor
Gör så här:
1. Ta bort skaft och blomfästen från nyponen. Dela dem och kärna ur med en liten sked. Skölj väl.
2. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, kanel och nejlikor.
3. Lägg i nyponen och låt dem småkoka under lock ca 30 min.
4. Häll upp i rengjorda, varma glasburkar.
Ett utsökt tillbehör till viltkött och höstens mustiga köttgrytor
1 l nypon
2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
3 dl strösocker
2 bitar kanelstång (3-4 cm)
5-6 hela nejlikor
Gör så här:
1. Ta bort skaft och blomfästen från nyponen. Dela dem och kärna ur med en liten sked. Skölj väl.
2. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, kanel och nejlikor.
3. Lägg i nyponen och låt dem småkoka under lock ca 30 min.
4. Häll upp i rengjorda, varma glasburkar.
Etiketter: Mat
2 Reflektioner:
Syltade nypon är verkligen en delikatess. Jag gjorde såna ett år, men eftersom de var så pilliga och tidsödande att göra var vi lite snåla med dem och till sist fick vi kasta de sista för de hade möglat! Snopet tycker Nyponråttan.
Precis detta brukar hända för oss!
Vi är väl präglade av uppväxten med ransoneringar och elände...
Men nu när alla skall spara energi är man ju redan programmerad!
Skicka en kommentar
<< Home