lördag, maj 03, 2008

Hälsosam gröda


Jag har ju sedan många år skördat nässlor. De infinner sig alldeles av sig själv.
Kirskålen breder också ut sig spontant...
Sedan har jag efter Karin Franssons ihärdiga propaganda skaffat mig en tuva ramslök
Allium ursinum.

Men efter att så sent som förra veckan ivrigt lukat bort den rikliga förekomsten av löktrav Alliaria petiolata i mina rabatter har jag av veckans matlagningsprogram förstått vilken kulinarisk rikedom vi har i detta ogräs!
Enligt Pelle Holmberg i Nyhetsmorgon skall man hacka det ungefär som persilja och blanda det med Bregott. Efter att det fått stå svalt något dygn är det ett utsökt smörgåspålägg eller kryddsmör till biffen.
Man lär så länge man lever!

Etiketter: , ,

1 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

Haha, vilken nyttig sallad våra rabatter är.

03 maj, 2008 07:27  

Skicka en kommentar

<< Home