Urminnes
Igår utövade vi en, enligt en av deltagarna, urminnes tradition:
att lördagen innan 1ste advent baka lussekatter.
Det gäller att planera noggrant!
Efter moget övervägande bestämde vi oss för att välja det äldsta receptet - med mycket smör och socker:
Lussekatter 32 st.
1 g saffran
1 sockerbit
1/2 l mjölk
50 g jäst för söta degar
175 g smör
1/2 tsk salt
2 1/2 dl socker
1 kg vetemjöl
Sedan han informerats om kg-priset var Bobo mycket aktsam om saffranet.
Det är skönt och ha bakmaskin..
Det är också bra att ha litet förebilder - även om det blir en del sniglar, ormar och grodor också!
Så var det klart för i år!
att lördagen innan 1ste advent baka lussekatter.
Det gäller att planera noggrant!
Efter moget övervägande bestämde vi oss för att välja det äldsta receptet - med mycket smör och socker:
Lussekatter 32 st.
1 g saffran
1 sockerbit
1/2 l mjölk
50 g jäst för söta degar
175 g smör
1/2 tsk salt
2 1/2 dl socker
1 kg vetemjöl
Sedan han informerats om kg-priset var Bobo mycket aktsam om saffranet.
Det är skönt och ha bakmaskin..
Det är också bra att ha litet förebilder - även om det blir en del sniglar, ormar och grodor också!
Så var det klart för i år!
1 Reflektioner:
En sockerbit och 2,5 dl socker? När tar man vad? Kan frun mejla mig de exakta anvisningarna så att även jag kan vara en god lussebagare?
Skicka en kommentar
<< Home