Födelsedagsbarn 25
Dagens födelsedagsbarn gästar oss regelbundet i samband med solstitierna.
Här är hon vid sommarsolståndet
SJ skötte sig och blott en minut försenad anlände hon.
Det blir jordgubbar nu också, men som sylt till Ris à la Malta!
Receptet har jag fått från
Sockerbolagets 75-årsskrift "EN kopp socker":
Lill-Anders rårörda jordgubbssylt
1kg jordgubbar
6 dl strösocker
Jordgubbarna mosas (jag använder potatisstöten) och röres med sockret tills det lösts sig.
Fryses in! Smakar då sommar hela vintern lång!
Receptet har jag fått från
Sockerbolagets 75-årsskrift "EN kopp socker":
Lill-Anders rårörda jordgubbssylt
1kg jordgubbar
6 dl strösocker
Jordgubbarna mosas (jag använder potatisstöten) och röres med sockret tills det lösts sig.
Fryses in! Smakar då sommar hela vintern lång!
Etiketter: Födelsedagsbarn, Mat
1 Reflektioner:
För första gången kan jag SE sommarsolståndet! Det måste ju vara den där mässingsmojängen som hänger i luften.
Den är misstänkt lik vintersolståndet.
Skicka en kommentar
<< Home