söndag, juni 17, 2007

Midsommargodis 1994 ...och -07?


Denna rätt lagades ffg 1994.

Den är perfekt som midsommaraftonlunch
Man får förbereda genom att baka:

Mjuka franskbröd
50 g jäst

5 dl degvätska

2 ägg

1 msk salt

1 msk ljus brödsirap
1 msk olja

5 dl vitt matbrödsmjöl

10-11 dl vetemjöl special
  1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma degvätskan till 37 grader och rör ut jästen i den
  2. Tillsätt ägg, salt, sirap, olja och lantbrödsmjöl . Tillsätt 10 dl av vetemjölet och arbeta degen kraftigt - 5 min - i maskin.Degen skall bli fast och smidig .
  3. Strö på litet mjöl och låt jäsa i ca 40 min.
  4. Arbeta degen ytterligare och dela i 2 delar som sedan delas i 8 delar
  5. Knåda bitarna till långsmala ’bröd
  6. Jäses 40 min.
  7. Värm ugnen till 250 grader
  8. Strö litet mjöl över bröden och grädda 6-7 min i mitten av ugnen
( Formbröd gräddas ca 30 min i 200 grader )
Sedan göres en

Kycklingfyllning till ” Mjuka fransbröd”
350 g grillad benfri kyckling

300 g majonäs (3 dl)

250 g keso
drygt 1/2 dl Mango Chutney Sweet and Sour
1 liten finhackad purjo

1-2 tsk curry


Till garnering:
hackad persilja
skivad tomat

salladsblad

Gör så här:

1 Skär kycklingköttet i bitar

2 Blanda samman resten av ingredienserna och rör ner kycklingköttet

3 Skär lock på bröden och lägg i fyllningen.
Garnera med persilja,tomatskivor och salladsblad








How does time fly?

Etiketter: ,

1 Reflektioner:

Blogger Lotten Bergman skrev ...

Titta, jag har dunväst på mig av mjölkstockningsrädsla!

17 juni, 2007 20:31  

Skicka en kommentar

<< Home