Höstlöp
Vi tog vår joggingtur vid Helsingborgs Campingklubbs nu, för säsongen, övergivna område.
Camparna bygger upp rejäla "sommarstugor", med planteringar och uteplatser.
Läget är ju inte oävet....
Redan på väg upp i Kulla Gunnarstorpsskogen fann vi ÅRETS Karl Johan.
När vi kom hem kunde vi konstatera att den var helt oanfrätt av mask och mögel.
Det blev en rejäl stuvning till Fläskkotletten!
Hirams svampstuvning
1 l rensad svamp 1 msk vetemjöl 3 dl tjock grädde 3-4 dl mjölk 1 buljongtärning 2 tsk kinesisk soja salt, peppar; 1 msk portvin eller sherry Stekning: 4 msk smör eller margarin Lägg den frysta, konserverade eller färska svampen i en tjockbottnad gryta. När svampspadet kokat in, lägg i stekfettet, bryn svampen och låt puttra ca 30 min. Rör om ofta. Sätt till kryddorna och saltet medan svampen steker. Sätt till vinet och låt koka häftigt. Pudra över vetemjöl. Späd först med mjölk sedan med grädde. Tillsätt soja och buljongtärning. Låt puttra under lock ca 30 min tills stuvningen tjocknat. Smaka ev av med mer portvin eller sherry.
Men de visste vi ju inte där vi sprang bland hemvändande flyttfåglar.
Jag pekar på 3 jätteplogar med trumpetande tranor,som den gamle förgäves spanar efter.
Kameran kunde inte heller registrera dem - men det måste röra sig om minst ett 50-tal.
Lika många var säkert grönsiskeflocken vi dök på när vi återvände till kusten. Rosa rugosanyponen bar emellertid spår efter deras framfart!
Klicka gärna på bilden för förstoring!
Camparna bygger upp rejäla "sommarstugor", med planteringar och uteplatser.
Läget är ju inte oävet....
Redan på väg upp i Kulla Gunnarstorpsskogen fann vi ÅRETS Karl Johan.
När vi kom hem kunde vi konstatera att den var helt oanfrätt av mask och mögel.
Det blev en rejäl stuvning till Fläskkotletten!
Hirams svampstuvning
1 l rensad svamp 1 msk vetemjöl 3 dl tjock grädde 3-4 dl mjölk 1 buljongtärning 2 tsk kinesisk soja salt, peppar; 1 msk portvin eller sherry Stekning: 4 msk smör eller margarin Lägg den frysta, konserverade eller färska svampen i en tjockbottnad gryta. När svampspadet kokat in, lägg i stekfettet, bryn svampen och låt puttra ca 30 min. Rör om ofta. Sätt till kryddorna och saltet medan svampen steker. Sätt till vinet och låt koka häftigt. Pudra över vetemjöl. Späd först med mjölk sedan med grädde. Tillsätt soja och buljongtärning. Låt puttra under lock ca 30 min tills stuvningen tjocknat. Smaka ev av med mer portvin eller sherry.
Men de visste vi ju inte där vi sprang bland hemvändande flyttfåglar.
Jag pekar på 3 jätteplogar med trumpetande tranor,som den gamle förgäves spanar efter.
Kameran kunde inte heller registrera dem - men det måste röra sig om minst ett 50-tal.
Lika många var säkert grönsiskeflocken vi dök på när vi återvände till kusten. Rosa rugosanyponen bar emellertid spår efter deras framfart!
Klicka gärna på bilden för förstoring!
0 Reflektioner:
Skicka en kommentar
<< Home