Hushållsekonomi
Nu när svensk gurka kostar 80 kr kilot och isbergssallad 40 får man lita till andra råvaror.
Men det kan vara tjatigt med de gamla vanliga recepten.
Här ett som jag hittade i Vår kokbok:
Kålfräs med curry och kokos
400 g vitkål
2 gula lökar
3 msk olja
2 tsk curry
1 dl kokosflingor
ca 1/2 dl vatten
1 tsk salt
( i vitlöksklyfta)
Finstrimla kålen med osthyvel eller i matberedare.
Skala och finhacka löken. Fräs löken med curry och kokosflingor i oljan i en stor stekpanna på ganska svag värme. Det ska inte bli brynt.
Lägg sedan i kålen och fräs under omrörning tills kålen börjar slakna. Späd med lite vatten, rör om och koka under lock tills kålen blir nätt oh jämt mjuk, 3-5 min.
Smaka av med salt ev en skalad pressad vitlöksklyfta.
Servera gärna med Kasseler eller chorizo och skivad röd paprika (för färgens skull!)
Men det kan vara tjatigt med de gamla vanliga recepten.
Här ett som jag hittade i Vår kokbok:
Kålfräs med curry och kokos
400 g vitkål
2 gula lökar
3 msk olja
2 tsk curry
1 dl kokosflingor
ca 1/2 dl vatten
1 tsk salt
( i vitlöksklyfta)
Finstrimla kålen med osthyvel eller i matberedare.
Skala och finhacka löken. Fräs löken med curry och kokosflingor i oljan i en stor stekpanna på ganska svag värme. Det ska inte bli brynt.
Lägg sedan i kålen och fräs under omrörning tills kålen börjar slakna. Späd med lite vatten, rör om och koka under lock tills kålen blir nätt oh jämt mjuk, 3-5 min.
Smaka av med salt ev en skalad pressad vitlöksklyfta.
Servera gärna med Kasseler eller chorizo och skivad röd paprika (för färgens skull!)
1 Reflektioner:
Den där ska Olle banne mig göra! Tack!
Skicka en kommentar
<< Home