söndag, augusti 29, 2010

Höstplanering

Nu gnyr Lovisastormen * utanför - dags att strukturera höstens läsande.
* Från SMHI:s websida :
Idag onsdag 25:e augusti har Lovisa namnsdag. För ca 40 år sedan myntades bland meteorologer begreppet Lovisastorm. Det hade nämligen visat sig att runt detta datum satte de första höststormarna igång.

Av de 8 böcker som fanns på min lista i maj har jag avverkat fyra. Som vanligt har jag ju läst betydligt flera som t.ex (för omdömen klicka på Recension)

Wolf of the plains

Nils Larsson i Tullus

My early life

Italien då

Nu i augusti har det varit något sämre väder, och inget vidare TV-program samtidigt som jag inte känt mig redo för de STORA projekten, utan småplockat litet på nattduksbordet:
I samband med att jag läst i Lärdomens Lund har jag blivit sugen på att läsa om Frans G Bengtssons Essäer, i synnerhet sedan jag läst denna understreckare , som jag fiskat fram ur mina högar med gamla SvD.

Sedan fick jag på min födelsedag två böcker att "tugga":


Steve Sem-Sandberg: De fattiga i Łódź
OCH
Plutarchos: 5 biografier.


Det som står närmast i tur, tillsammans med Frans G:s essäer och Lärdomens Lund är att avsluta Europas ungtid.
MEN
Just nu är min kvällslektyr : Om skönhet av Umberto Eco. Det är en väldigt vacker bok, ur vilken man endast kan läsa en 5-6 sidor åt gången,.Den består av bilder och reproduktioner i vidunderliga färger och en sådan där härlig papperskvalitet..., men också citat från Platon, Euripides, Sapfo, Winckelmann, Xenofon, Nietzsche Hrabanus Mauros etc.

Läs den spännande fortsättningen
Det tänker i varje fall jag göra!

Etiketter: , ,

0 Reflektioner:

Skicka en kommentar

<< Home