Behaglig soppa
Som prenumerant på SvD får jag dagliga tips på recept från Tasteline
Här ett som jag provat och nu kan rekommendera som omväxling mot all den tunga julmaten:
Krämig morotssoppa med rosmarin
Ingredienser:
1 st gul lök(ar), hackad
2 msk smör
1 kg morötter, skivade
1,5 dl vitt vin, torrt
1 l vatten
3 tärning(ar) hönsbuljong
1 msk rosmarin
1 dl crème fraiche 17%
Tillagning:
1. Fräs löken och morötterna mjukt i smöret. Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar samt hälften av rosmarinen. Koka på svag värme tills morötterna är mjuka, det tar ca 15 minuter.
2. Mixa soppan i en matberedare eller med en stavmixer tills den blir slät. Häll tillbaka den i kastrullen, vispa i crème fraiche och resten av rosmarinen. Låt soppan koka ihop ytterligare några minuter. Salta och peppra om så behövs.
3. Servera gärna med nybakat bröd eller krutonger.
Här ett som jag provat och nu kan rekommendera som omväxling mot all den tunga julmaten:
Krämig morotssoppa med rosmarin
Ingredienser:
1 st gul lök(ar), hackad
2 msk smör
1 kg morötter, skivade
1,5 dl vitt vin, torrt
1 l vatten
3 tärning(ar) hönsbuljong
1 msk rosmarin
1 dl crème fraiche 17%
Tillagning:
1. Fräs löken och morötterna mjukt i smöret. Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar samt hälften av rosmarinen. Koka på svag värme tills morötterna är mjuka, det tar ca 15 minuter.
2. Mixa soppan i en matberedare eller med en stavmixer tills den blir slät. Häll tillbaka den i kastrullen, vispa i crème fraiche och resten av rosmarinen. Låt soppan koka ihop ytterligare några minuter. Salta och peppra om så behövs.
3. Servera gärna med nybakat bröd eller krutonger.
Etiketter: Mat
0 Reflektioner:
Skicka en kommentar
<< Home