tisdag, september 25, 2012

Bröllopsfirande 3

Vårt mål var SMK
I foayen mellan den gamla och nya delen  utställdes
We the people av Danh Vo
Vi startade med lunch
Från restauranten har man utsikt över parken där ett flertal skolklasser njöt i det underbara höstvädret
MEN
Vi skulle ju se Matisseutställningen Fordobling og variation
Och den gick inte av för hackor:
"Udstillingen Matisse – fordobling og variation handler om Matisses maleproces. Særligt fokuserer udstillingen på, hvordan Matisse arbejdede systematisk med gentagelsen som metode.

Ved at udstille et større udvalg af Matisses billedpar og -serier sammen giver udstillingen mulighed for at følge den undersøgelsesproces, Matisse var optaget af hele livet.

Matisse vendte flere gange tilbage til motiver, han havde arbejdet med før for at afprøve dem igen. Samtidig med at han gentog motiverne, varierede han farver og udtryksformer. Målet var "at arbejde sig længere og dybere ind i det sande maleri", som han selv udtrykte det. Fordobling og variation var fundamentale træk i Matisses måde at arbejde på.


De bedste kunstværker af Matisse
I udstillingen vises en perlerække af Matisses malerier, som kun sjældent bliver udstillet samlet. Udstillingen er organiseret i samarbejde med to sværvægtere inden for feltet: Centre Pompidou i Paris og Metropolitan Museum of Art i New York. Samarbejdet mellem de tre museer har gjort det muligt at låne en lang række af Matisses bedste værker. Værkerne er stærkt efterspurgte, men mange af dem er skrøbelige, og de udlånes derfor sjældent."


SMK has done it again!

Etiketter: ,

0 Reflektioner:

Skicka en kommentar

<< Home