onsdag, april 25, 2012

Födelsedagsbarn 7

För att uppmärksamma den gamles födelsedag tjuvstartar jag på berättelsen om vår Spaniensejour juni 1955.Väl förlovade satte vi oss på tåget till Barcelona. Den gamle hade varit där under julhelgen med sin morbror Gottfrid. De flesta bevarade foton på den gamle och Barcelona är från detta tillfälle
MEN
Här sitter han i Sol e Sombra och väntar på att få vara med om en tjurfäktning! Det fanns tre olika kategorier: Skugga, Sol samt SOL/SKUGGA. De i Skuggan var dyrast - dessutom slutsålda. Vi hamnade i sol/skugga.  Det var Hemingway med sin "Döden på eftermiddagen" som inspirerat besöket.
Vi läste på om proceduren .
Det börjar ju med en parad in  på manegen
Denna musik " El gato montes" köpte vi på EP-skiva

Det finns en skröna om att den gamle, via sin morfar Johan Edvin, härstammar från en spansk sjökapten som i Göteborg...
Med tanke på hans musiksmak är det ju inte osannolikt!
SOM
Vi sedan spelade till fördrink varje gång vi gav oss ut på galej fram till och med 1959
Sedan blev vi ju sedesamma föräldrar!

Etiketter: , ,

2 Reflektioner:

Anonymous Gustav skrev ...

Jag slog upp "El gato montés" (= Vildkatten) på Wikipedia, och det stod väldigt lite. Men det framgick att det är en opera skriven av en spanjor som hette Manuel Penella, och den hade premiär i Valencia 23 februari 1916.

När jag själv var på tjurfäktning i Madrid i början på 90-talet så spelade de fortfarande den biten (som ni inte slutade spela när ni fick barn - den beledsagades väl bara av färre dry martinis)

25 april, 2012 21:18  
Blogger den blyga skrev ...

Avslöjade...

25 april, 2012 21:46  

Skicka en kommentar

<< Home