fredag, maj 28, 2010

Undersökt

För snart fyra år sedan läste vi det här inlägget på mamma Lottens blogg

Igår var det Farmors tur:

Här har jag en så kallad bentelefon på som mäter benledningen.

På grund av en den 28/4 plötsligt inträffad totaldövhet på vänster öra har jag blivit undersökt bak och framlänges. The Good News är att jag hör som ett spädbarn på höger, the Bad att hörseln initialt totalt bortfallit på vänster öra.

Ja, den har små småningom blivit något bättre - men inte till någon glädje = det tjuter och visslar och ekar i det vänstra , och STÖR hörandet i mitt perfekta högra. Så t.ex. var det en ambivalent akustisk upplevelse i kyrkan i söndags!

Då var det faktiskt bättre när jag var heldöv på vänster...


Nu är jag under utredning. Igår blev jag i två timmar noggrant bedömd för alla typer av hörselkvaliteter.
På översta bilden är det vanligt audiogram som bedöms både med vanlig tonaudiometri och benledning. Sedan fick jag lyssna och tolka ord som en sonor skolad manlig röst yttrade.

Till sist sattes det elektroder på mig och jag fick i 20 minuter sitta avslappad medan responsen i hjärnan på ljud mättes. Det kallas hjärnstamsaudiometri.

Följ den spännande fortsättningen

Etiketter: ,

2 Reflektioner:

Anonymous en djefla man skrev ...

Var det godtyckligt valda ord du hörde, eller var avsikten att testa olika språkljud?

02 juni, 2010 21:13  
Blogger den blyga skrev ...

Något godtyckligt var det ej.
Först fick jag höra enstaka tvåstaviga ord typ plånbok, skräphög ca 30 st.
Sedan kom det en lista med enstaviga ord som inleddes med orden Du hör nu:.De orden innehöll då alla 9 vokalerna och minst en konsonantkombination typ GRÄS och KOST.Det provades separat i vänster och höger öra. Jag upptäckte att jag hörde vokalen a sämst - det är den som "ekar" så att den dränker efterkommande konsonantkombination typ BAst som blir BA?t? eller BArk.

03 juni, 2010 06:45  

Skicka en kommentar

<< Home