måndag, september 21, 2009

Kyrklig söndag


Först tittade jag på Nyhetsmorgon där man samtalade om det stundande kyrkovalet: Eländes Elände - BARA 12,5 % som röstar.
Sedan cyklade jag till vår vallokal - Samlingssalen i kyrkstugan (Förra gången jag var där var på minnesstunden efter den gamles begravning...)
Och där var knökfullt - jag fick köa i 15 minuter för att avleverera mina röster. Tyvärr fungerade inte blixten i kameran så det blev ingen bild.
Ni får nöja er med en där de nyanlända letar lämplig valsedel.

Kl 18.oo var det pianoafton i Vikens kyrka. Marianne Jakobs spelade på församlingens nya Bösendorferflygel "Ur musikens lustgård" verk av W. Stenhammar, Haydn, Chopin, Liszt Messien och Debussy.
Hon är till vardags pianolärare vid musikhögskolan i Mlmö och talade mellan framförandena medryckande om tillkomsten av de olika verken.
Chopin kan tolkas på många vis...
När jag letade litet mer på Youtube fann jag nog att jag tyckte bäst om Artur Rubinsteins tolkning, och halkade då i stället in på Nocturne Op 9 Nr 2 där det fanns en inspelning med Rachmanninoff vid pianot.

Etiketter: ,

3 Reflektioner:

Blogger den blyga skrev ...

Nu kommenterar jag själv. Länkandet har givit mig blodad tand: Nu sitter jag i Carnegie Hall och lyssnar på Horowitz
Jag öppnar Youtube i Safari medan jag bloggar Firefox!

21 september, 2009 07:44  
Blogger H. H. skrev ...

Vi såg ett program på Axess om den unga guddomliga sopranen Anna Netrebko från Ryssland. Tillsammans med Rolando Villazon är dessa två världens nu mest eftertraktade sångare.
Gunnel som är en operafreak av stora mått hade givit flera tusentals kronor för att få se en skymt av henne, och av honom också. Häromdagen sjöng hon i Oslo (Vi är i Bohuslän och har bara 15 mil dit). Biljettförsäljningen började i februari och det var slutsålt på 20 minuter. Så det var kört. I stället har vi beställt en video med dessa båda i operan La Traviata. Du kan få låna den när vi kommer hem. Du kan också höra henne på Utube.

21 september, 2009 14:21  
Blogger Cecilia N skrev ...

Jag har just snöat in på altartavlor med korsfästelsen. Går det att få "beställa" en bättre bild än den som finns här?

(Tavlorna i Stora Tuna i Borlänge och Domkyrkan i Härnösand har en del "kollagefigurer" gemensamt. Jag tycker mig ana på denna också.)

24 september, 2009 22:10  

Skicka en kommentar

<< Home