lördag, september 12, 2009

Das Lesen VII

Även om vi, på grund av näst intill stiltje, haft ett underbart middags- och eftermiddagsväder de senaste dagarna , vittnar ändå morgontemperaturer på under 10° om att hösten är här!

Dags att strukturera läsandet.


Sedan fyra år står Augustpristagaren Gregorius i min hylla. Jag har kommit på att jag nog måste läsa Hjalmars Doktor Glas först... Det har tagit tid innan jag konstaterade att vi inte har denna bok, men nu har jag äntligen blivit färdig att skicka efter den, en pocket för 39:-.

Att detta blev av får man tacka Kerstin Ekman för...
Dr Glas i pocketupplaga är en nätt liten publikation på 180 sidor, av vilka jag efter 20 timmar redan läst 127. Jag är tacksam att det aldrig blev av att läsa den under gymnasietiden - även om den varmt rekommenderades - för jag hade nog då inte kunnat uppskatta den till sitt fulla värde.
Vilken svenska och vilken Stockholmsskildring. Redan på första sidans 22 rader möter både semikolon och omnämnandet av Schopenhauer.

Och så pluralformerna av verben - det är som att läsa lyrik...

Läs den spännande fortsättningen...

Etiketter:

2 Reflektioner:

Blogger KuriÅsa skrev ...

O, Gregorius är en riktig höjdare om man läst Doktor Glas innan. Lite lång kanske, hade tjänat på att skäras lite i, men ooo. Najs.

13 september, 2009 22:00  
Blogger den blyga skrev ...

Just hemkommen från tandläkaren tackar jag för uppmuntrande tillrop - Ännu är jag inte färdig med Glas - den blir ju litet läskig mot slutet så jag läser den nu i mindre klunkar...

14 september, 2009 21:34  

Skicka en kommentar

<< Home