Kryddig smulpaj
Nu är glada julen slut
julematen äten upp.
Dags för nya tag!
4-6 personer
4 äpplen
1/2 dl strösocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 krm muskotnöt
Smuldeg:
150 g kallt smör
1 dl hasselnötter eller solroskärnor
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
Sätt ugnen på 225°. Grovhacka nötterna till smuldegen*. Dela smöret i bitar. Lägg alla ingredienserna i en bunke och arbeta till en smulig deg. Kärna ur och riv äpplena grovt.** Blanda med socker och kryddor. Lägg blandningen i en smord ugnssäker form ca 22 cm i diameter. Fördela smuldegen över.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter
* Jag tar solroskärnor av flera skäl: ex slipper hacka, mindre kalorier och färre som är allergiska...
** Jag kör de halvtinade klyftorna i matberedare
* Jag tar solroskärnor av flera skäl: ex slipper hacka, mindre kalorier och färre som är allergiska...
** Jag kör de halvtinade klyftorna i matberedare
Et voilà
Väl bekomme!
0 Reflektioner:
Skicka en kommentar
<< Home