söndag, maj 02, 2010

Sköna maj välkommen...

Så våldsamt skönt var det ju nu inte!
Hela förmiddagen hade regnet öst ner (i och för sig välbehövligt). När jag var ute på min sedvanliga strandpromenad på eftermiddagen träffade jag på det här hoppfulla gänget som hade säsongsinvigning av sin badhytt.
Längst ute på den nya bryggan fiskades det. Jag försökte konversera ,bl.a. dela med mig goda råd - metning här vid den här årstiden har mig veterligt aldrig givit något resultat -
men det talades enbart polska.
Då hade jag en mer givande konversation med denne man bosatt i Lödöse men sommarvistandes i Viken. Han tillhör Bryggans vänner och kunde berätta om framskridandet av färdigställandet. Bl.a. skall ytterligare 9 m brygga tillfogas när stormrisken betraktas som minimal.
Han tipsade om Marinetraffic.com med vars hjälp man kan identifiera och följa alla de i sundet passerande fartygen!

Etiketter: , ,

2 Reflektioner:

Blogger Bergman skrev ...

Kul upplysning det där med marinetraffic.com, för jag har ofta stått på stranden och undrat över var båtarna som seglar ut på Kategatt egentligen är på väg.

Jag kollade in sajten, och det är verkligen jättekul. Båtarna finns markerade på en karta och när man klickar på dem får man reda på allt om dem, inklusive flagg, tonnage, djupgående, destination + bilder på båten.

02 maj, 2010 10:56  
Anonymous en djefla man skrev ...

Är detta alltså den södra bryggan? Den har jag aldrig varit på. Måste undersökas närmare!

03 maj, 2010 20:22  

Skicka en kommentar

<< Home